Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Bli med på overnattingstur i eventyrskog i Østmarka

14. oktober 2021 @ 12:00 - 15. oktober 2021 @ 17:00

Hvite Ørn har gleden av å invitere til tur i Østmarka med overnatting på Husmannsplassen Schouen Ved Gaupesteinmarka Naturreservat. Målet med turen er å bidra til økt livskvalitet gjennom samvær og friluftsliv. Vi håper at turene vil gjøre deg bedre kjent i med skog og mark slik at du selv kan bruke naturen der for hva den er verdt.

Husmannsplassen ligger i et skogsområde med variert skogsterreng med rik fauna bla nært opp til et stort fredet skogsområde. Dersom det er noe som kan kalles eventyr skog, så er det nettopp omgivelsene her.  Gaupestein som ligger en kort fottur unna, er også kalt trollenes lekeplass, noe skogbildet og omgivelsene er et uttrykk for.   Det er også kort vei til utsiktspunktet «Mjærskautårnet» med vid utsikt i alle retninger.

Stedet har vært utgangspunkt for Travel Channel sitt program «Legend of the Lost» med Magan Fox i hovedrollen.

Det er godt dokumentert at det å drive fysisk aktivitet i naturen er helsefremmende og øker livskvaliteten. I tillegg vil vår mentale helse påvirkes positiv av naturopplevelser. Blant annet viser en større engelsk analyse fra universitetet i Essex at opphold i naturen i bare 5 minutter gjør deg i bedre humør og forsterker selvfølelsen. Rent fysiologisk ser man at frisk luft og sanseopplevelser i naturen beroliger nervesystemet. Når man er ute i naturen kan mekanismene for en tilstand av velvære utløses.

Vi satser på felles transport med bil i fra Ski stasjon kl. 12.00 tirsdag 14. oktober. Vi kjøer derfra opp til Husmannsplassen og spiser lunsj i hytta. Etter lunsj går vi en runde i skogen og innom utsiktspunktet «Mjærskautårnet og turen videre en runde alle i gruppa føler seg komfortabel med.

På kvelden blir det grilling ute med grillpølser og hamburgere og kaffe.

Hytta er på 60 m2 og har to soverom med fire senger. Det er utedo og utedusj. Noen vil sove ute i hengekøye og andre inne. Om du vil sove i hengekøye uten å ha eget utstyr kan HØ låne ut, køye, liggeunderlag og sovepose. Meld hva du trenger av utstyr og hva foretrekker (køye eller seng inne) ved påmelding. Ta selv med egen drikkeflaske til turen.

Oppmøte Ski stasjon torsdag 14.10 kl 12.00 og vi regner med å være tilbake der fredag 15.10 ca kl 16.00.

Detaljer

Start:
14. oktober 2021 @ 12:00
Slutt:
15. oktober 2021 @ 17:00

Sted

Ski Stasjon
Ski, 1400 Norge + Google-kart

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683