Hvite Ørn er en landsdekkende medlemsorganisasjon for og av personer med brukererfaring av psykiske helsetjenester og deres pårørende. Organisasjonen er opptatt av hele mennesket og mener at alle mennesker har et sjelelig potensial. Vi søker å være en samarbeidsorganisasjon, heller enn en kamporganisasjon.

Stiftelsen av Hvite Ørn

Hvite Ørn ble stiftet 3. november 2008 av Jan-Magne Tordenhjerte Sørensen, Kari Sjøholdt Andersen, Birgitte Gvein og Lena Waglen Olsen. Initiativtaker Sørensen ønsket å opprette en psykisk helse-organisasjon som tok hensyn til hele mennesket – også det sjelelige. Det er dette aspektet som skiller Hvite Ørn fra andre medlems- og brukerorganisasjoner innen psykisk helse. Vi er altså en landsdekkende medlemsorganisasjon for og av personer med brukererfaring av psykiske helsetjenester og deres pårørende.

Navnet

Navnet Hvite Ørn, foreslått av Andersen, gir organisasjonen symbolsk kraft og et ideal å strekke seg etter. Ørnen flyr fryktløst, høyest og har overblikk. Den evner derfor å se detaljer godt, men også store sammenhenger som andre går glipp av. Hvite Ørn jobber kontinuerlig for å leve opp til sitt navn ved å se og formidle viktige sammenhenger i forhold til psykisk helse.

Vi favner alle

Hvite Ørn favner alle psykiske påkjenninger, og mener at alle mennesker skal ha samme rettigheter uansett plager. De siste årene har vi hatt mye fokus på psykose, noe som har falt seg naturlig da noen av våre mest aktive medlemmer har erfaring med og kompetanse innen dette feltet. Vi ønsker likevel å presisere at vi også har mange medlemmer med andre psykiske plager som for eksempel angst eller depresjon, og at vi også jobber for dem.

Vi vil høre fra deg!

Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan vi kan løfte frem sider ved psykisk helse som DU synes er viktig!

Hvis du har noe på hjertet, så send oss en e-post til: post@hviteorn.no.

Sist oppdatert 24.01.2019.

Del på sosiale medier

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683