The Recovery Channel på Nordic Docs i Fredrikstad 28. september

therecoverychanel

Filmen THE RECOVERY CHANNEL setter menneskerettigheter, tvang og psykisk helse under debatt.

Filmen handler en fiktiv tv kanal som belyser utfordringene knyttet til moderne behandling av psykiske lidelser og hva det vil si å være fratatt friheten. Utenfor redaksjonsrommet følger vi livet til nyhetsankeret Randi som mister kontakt med sin psykisk syke søster Ylva. The Recovery Channel er både et personlig og politisk prosjekt og basert på filmskaper Ellen Ugelstads egne erfaringer som pårørende.

VISNING 1:

KL: 12.00 – Filmskaper vil være tilstede

NB: Hovedsaklig for skoleklasser innen helse og sosialfag og pårørende – med ettersnakk og dialog med salen om pårørenderollen med filmskaper Ellen Ugelstad ledet av Eva Lotta Sandberg.

Kjøp/hent billett her (80kr) : https://shorturl.at/oKNU6

Lærere, studenter, samt alle under 22 og pensjonister: GRATIS‍, men lønner seg å bestille billett i forkant.

VISNING 2 inkludert samtale med fokus på Fremtidens psykiatri:

KL. 18.00 – Filmskaper vil være tilstede

BILLETT HER (80kr): https://shorturl.at/aJT56

Filmen varer i en time og 40 minutter. I etterkant blir det panelsamtale moderert av Eva Lotta Sandberg. (Norsk Folkehjelp)

FREMTIDEN PSYKIATRI:
Hvordan kan man skape en bedre psykiatri, hva er alternativene ? Hva ønsker pasientene? Mange mennesker ønsker hjelp, men er redd for bruk av tvang eller at man i stor grad må tilpasse seg et system som ikke tilrettelegger for god omsorg. Hvordan kan man tenke mer helhetlig om mennesket og psyke ? Hvilke alternativer finnes? Hvordan ser fremtidens psykiatri ut ?

PANEL

*Jan Magne Tordenhjerte Sørensen (Leder Hvite Ørn)
*Ellen Ugelstad, (filmskaper)
*Ivar Hartviksen (pårørende, representant LPP)
Med fler.

Studenter, samt alle under 22 og pensjonister: GRATIS‍
Men – alle bør hente ut/bestille billett via billettlenken.

Om Ellen Ugelstad www.ellenugelstad.com

Prisvinnende filmskaper og kunstner Ellen Ugelstad mottok en BFA i filmi San Francisco, California. Ugelstads filmer strekker seg fra dokumentar til fiksjon og utforsker tematikk som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk. Indian Summer, om hennes yngre bror som lever med schizofreni diagnose ble nominert til International Young Talent Award på DOK Leipzig, og Nordic Dox Award på CPH:DOX og nominert til Gullruten for beste regi
og dokumentar. Kortfilmen hennes Møterommet vant beste manus på den norske kortfilmfestivalen i 2017. I hybridfilmen Making Sense Together (2018) som nylig ble vist på Nasjonalmuseet, undersøkes forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien. Både “Den grønne dalen” og “The Wonders Beneath the Sea”, ytterligere to kortfilmer av Ugelstad, mottok Gullstolen for beste kortfilm i Grimstad.

Filmen er finansiert av Norsk Filminstitutt, Stiftelsen Dam, Rådet for psykisk helse, Bergesen Stiftelsen, Fritt Ord, Kulturdirektoratet Visuell Kunst, Billedkunstnernes Vederlagsfond, Viken Filmsenter, Fond for Lyd og bilde, Norwegian Arts Abroad/UD og Filmskapere v/Thomas Robsahm støttet av Talent Norge og Wilhelmsen Stiftelsen.

Filmen er proudsert av Tonje Alice Madsen og Ellen Ugelstad for TWENTYONE PICTURES

Her er arrangementet på Facebook

Hvite Ørn Østfold er medarrangør for visning og debatt 28. september

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683