Septembertur til Soria Moria med ønske om flere!

Badstua Soria Moria

Hvite Ørn kan takke et seint ankommet bryllupsfeirende pent par for at vi fikk nyte det annonserte turmålet: badstua Soria Moria. Alt begynte bra.

Vi booket et hus fra 1826 gjennom airbnb. Det viste seg lett å finne og vakkert lå det på veien til Dalen i hjertet av Telemark. Huset hadde rosemalte dører og himmelseng og rammene skulle sørge for ektefølt idyll. Vi grillet på gårdstunet mens sola kom på snarvisitt. Mette og forventningsfulle bar det videre. Det var her moroa startet.

Vi var selvsagt ikke skyld i noe, ei heller turleder. Google maps og variabel dekning derimot er skapt for å irritere – veivesenets manglende skilting kan forårsaket katastrofe. Vårt tidsskjema røyk totalt og høylydt latter stilnet og vi spurte oss selv; rekker vi egentlig frem før Soria Moria stenger for denne glade gjengen?

Vi ankom Dalen ved skumringstid. På innsjøen møtte vi denne perle av en arkitekttegnet badstue som Tokke kommune leier ut til en billig penge. Vi satte oss godt til rette i 80 grader og håpet på mer enn 30 minutter. Vi fikk full uttelling av badstuen beroligende effekt og rakk flere turer inn i iskalde Bandak. Her var kinderegg av helse, hygge og estetisk nytelse. Relativt tilfredse måtte vi dessverre overlate badstua til bryllupsparet i hvite morgenkåper etter 30 minutters på overtid. Kvelden i Dalen ble avsluttet med en snartur innom det oppsiktsvekkende hotellet Soria Moria. Hvilket smykke! Det ga assosiasjoner til både eventyr, Harry Potter og med takglassmalerier med et europeisk sus på denne beskjedne plassen.

Etter en god natts søvn delte turfølget seg. Den ene halvdel benyttet anledningen til å besøke Seljord og Dyrsku´n før nesa vendte hjemover.

Nå er veifeller og eventualiteter allerede avdekket og vi er godt rustet til å holde tidsskjema og gjennomføre en perfekt tur til Dalen med nye interesserte høsten 2023.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683