Sebastian Christiansen med sterk åpning av Amaliedagene 2023

Sebastian2 Amaliedagene 2023

Amaliedagene har blitt arrangert hvert år siden 1999 (med unntakk av 2020) og er blitt en viktig arena for utveksling av erfaringsbasert og faglig kunnskap om psykisk helse. WSO – Landsforeningen We Shall Overcome er hovedarrangør for Amaliedagene, mens Aurora støtteforening og Hvite Ørn Oslo og Akershus er medarrangører i 2023.

Jakten på kjærligheten – å bli til i den andres blikk

Sebastian Christensen er musiker, sykepleier og har master i psykisk helsearbeid med fordypning i traumefeltet. Han åpner Amaliedagene 2023 i Skramsalen på Litteraturhuset med vakker tonesatt fremførelse av HansOlav Mørks dikt «Våg å være.»

Hans foredag er en bevegende kunstnerisk formidling av egen historie med vakkervond poetisk tekst og en inderlig stemme. Hans visdom er ervervet gjennom et langt liv med smerte, på søken etter helende krefter. Sebastian viser bildet av et nyfødt barn, atskilt fra sin primære kilde til emosjonell beskyttelse. Historien fortsetter med utviklingstraumer og tilknytningskade. Vendepunktet blir når han møter terapeut Trine på traumeavdelingen på Modum bad.

Trine representerte noe helt annet en tidligere terapeuter og ble avgjørende for hans helbredelse. Sebastian skriver om dette i sin masteroppgave «Jakten på kjærligheten – å bli til i den andres blikk.» Her bruker han egne erfaringer som pasient i psykiatrien, gjennom autoetnografisk forskningsmetode. Sebastian sier tilstedeværelse og empati kan oppleves og erfares som kjærlighet. Deg og meg – og det tredje som oppstår. Summen av deg og meg er større.

Bravo Sebastian, du berørte hele Skramsalen som skulle vært fylt til randen denne regnfulle augustdag!

Masteroppgaven til Sebastian finner du her

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683