Møt opp i lagmannsretten og støtt anken!

Skilting for Borgarting lagmannsrett.

Merete Nesset og Inger-Mari Eidsviks har blitt utsatt for en rekke ulovlige tvangsmidler i psykiatrien siden slutten av 80tallet. Dette er den første saken hvor tvangspraksisen i norsk psykiatri blir prøvd opp mot menneskerettighetene Norge er bundet av. Deres anke handler i første rekke om sakene er foreldet og om de to har rettslig interesse i å få sakene sine prøvd.

Vær med å vis din støtte til Merete og Inger-Mari når de får sin sak rettslig prøvd!

Dato: 18, 19 og 20. april

Tid: 9-15

Sted: Borgating lagmannsrett, Keysers gate 13, 0165 Oslo.

MØT OPP I LAGMANNSRETTEN OG STØTT ANKEN!

Her er omtalen saken fikk før rettsforhandlinger i Oslo tingrett sommer 2022:

Saksøker staten: Skal ha blitt ulovlig tvangsmedisinert over 100 ganger.

Merete og Inger-Mari ble isolert og tvangsmedisinert – får ikke saksøke staten

Vil ha tvangspraksis for retten

Historisk søksmål mot staten om bruk av tvang i psykisk helsevern

Rettssakene er en del av Probono prosjektet til ICJ- Norge (International Commission of Juris), en internasjonal menneskerettighetsorganisasjon for jurister.

Psykiatri- og rettsvernutvalget i ICJ-Norge har opprettet en Pro Bono-gruppe for menneskerettighetssaker knyttet til bruk av tvang i psykisk helsevern. Gruppen tilbyr hjelp til å prøve for domstolen saker som gjelder påstand om menneskerettighetsbrudd i forbindelse med tvangsbehandling i psykisk helsevern. ICJ-Norge er den norske avdelingen av International Commission of Jurists (ICJ), en NGO med sekretariat i Geneve.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683