Hvite Ørn feiret 10 år 3. november 2018

Tiaarsjubileumet2018

Vi har hatt en begivenhetsrik høst i Hvite Ørn, og det største har vært å kunne feire 10 år som organisasjon! Feiringen fant sted på Litteraturhuset den 3. november, og ble en mulighet til å reflektere over hva Hvite Ørn har arbeidet for og oppnådd så langt. De som ønsket fikk sjansen til å si noen ord og dele sine tanker om Hvite Ørn, psykiatrien, sin egen reise i forhold til psykisk helse, eller annet de hadde på hjertet. De ble også trivelig samvær og god mat – en mulighet til å møte nye og gamle medlemmer av organisasjonen.

Leder i Hvite Ørn, Jan-Magne Tordenhjerte Sørensen, ga oss en gjennomgang av det arbeidet Hvite Ørn har lagt ned gjennom sine ti år, spesielt i forhold til å jobbe for et medisinfritt tilbud. Dette har foregått ved å delta på møter med Helsedirektoratet og helseministeren, og ved å være aktiv i Fellesaksjonen for medisinfrie tilbud. I 2016 ble vi hørt av helseminister Bent Høie. Den 25.11.2015 sendte han ut et brev til de regionale helseforetakene om at alle skal ha etablert tilbud om medikamentfri behandling innen 1. juni 2016. Det skal også gis tilbud om planmessig nedtrapping av legemiddelbehandling for de pasientene som ønsker det.

Hvite Ørns arrangementer har blitt et fristed hvor våre medlemmer kan dele de utfordringer og erfaringer de opplever med sin psykiske helse. Dette, kombinert med organisasjonens tilstedeværelse i media og på nett siden starten i 2008, gjør at vi bidrar til økt åpenhet og redusert skam ved depresjon, angst og andre psykiske påkjenninger.

Etter Jan-Magnes velkomsttale ble det åpen mikrofon for de som hadde lyst til å si noe. De som grep ordet var blant andre Inger Emilie Nitter som delte sine tanker om enhet og helhet, Nora Graff Kleven som leste opp sitt dikt, ”Jeg trengte aldri en pille” og overleverte en hilsen til Jan-Magne fra et av våre medlemmer, Carl Anders Wingren og Jon Agust Einisson. Avslutningsvis fikk vi gleden av underholdning med sang og gitarspill fra vokalist Elin Støa og gitarist Jan Kårmo som er medlemmer i bandet Kaptein Morgan.

Vi takker Karin Bårdsløkken Bay som har jobbet med å planleggingen og blomsterdekorasjoner til jubileet. Vi takker alle som var med på å feire kvelden med oss og alle våre medlemmer som er med på å gjøre Hvite Ørns arbeid mulig!

Vi gleder oss til nye treff med våre medlemmer og flere muligheter til gjøre en forskjell i 2019!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683