Hvite Ørn i Aftenposten 7. september – Professor på glattisen.

Utskt utover Sjeppsjøen

I Aftenposten 22. august svarer professor Tor K. Larsen på vårt innlegg 15. august, der vi påpeker at andelen med psykisk sykdom ikke begår flere massedrap enn andelen av befolkningen ellers. Hverken innlegget vårt eller artikkelen vi korrigerte, nevner psykose.

Larsen må forstå at Hvite Ørn kan føre to forskjellige saker i mediene samtidig, og han bør gjøre bedre research før han uttaler seg. Måten Larsen opptrer på, blir mer hets og ytterligere stigmatisering, som ikke fører til noe godt, men skader den gruppen han er lønnet for å hjelpe.

Ikke nok med det, han blander sammen det faktum at jeg holder trommemeditasjon for allmennheten, og hva jeg mener om behandling. Jeg har aldri hevdet at tromme er den beste behandling for psykose. Personlig har jeg hatt stor nytte av å tromme meg tilbake i balanse uavhengig av tilstand. Snakker vi om voldelighet, er heller ikke psykoserammede annerledes enn andre dersom vi trekker ut dem som ruser seg og selv har vært utsatt for vold. Menn i drosjekø lørdag kveld er farligere. I Hvite Ørn har mange erfaring med at psykose behandles best uten medikamenter. Det har aldri handlet om å la være å hjelpe.

Jan-Magne Sørensen
Styreleder i Hvite Ørn Norge
Interesse- og brukerorganisasjon for psykisk helse

Innlegget i Aftenposten under kort sagt 7. september

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683