Hvite Ørn i Aftenposten 25.agust – Professorer som sprer, frykt, halvsannheter og løgn.

Artikkelforfatter Jan-Magne Sørensen

Det er skremmende at professorene Jan Ivar Røssberg, Ulrik Malt og Ole A. Andreassen har så liten respekt for brukermedvirkning (Aftenposten 18. juli).

Når en stor gruppe pasienter går til aksjon, er det en god grunn til det. Bent Høie har lovet å skape pasientenes helsetjeneste, noe som gjøres ved å følge opp pasientenes krav. Å etablere medikamentfrie enheter er ikke et sjansespill, men veien å gå. Det finnes solid uavhengig forskning, ref. professor P. C. Gøtzsce og vitenskapsjournalist R. Whitaker som sier at psykofarmaka gjør mer skade enn godt. I Hvite Ørn tar vi hensyn til den uavhengige forskningen som samsvarer med det vi ser selv og har kjent på kroppen. Hva pasientene nå møter i praksis, er tre valg: å ta medisinene frivillig, å bli tvangsmedisinert eller ingen behandling. I 2014 ble det registrert 2532 vedtak om tvangsmedisinering fordelt på 1502 pasienter. Det utføres også tvang som ikke blir registrert, der mange blir truet med, «Om du ikke tar pillene, blir du satt på tvang». Å si at de fleste tar medisiner frivillig er løgn. Psykoserammede må ha et sted der de kan være trygge. Vi vet at avstressing kan være nok til at psykosen kan håndteres. Profesjonen må lære av erfaringskunnskap, selvhjelps- og recovery-programmer som finnes hos oss.

Jan-Magne Sørensen
Styreleder i Hvite Ørn Norge
Interesse- og brukerorganisasjon for psykisk helse

Innlegget i Aftenposten under kort sagt 25.august

Fotograf: Ekaterina Saratovskaya

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683