Hvite Ørn i Aftenposten 15.agust – Stigmatisering av psykisk syke

Artikkelforfatter Jan-magne Sørensen

I Aftenposten 8. august var det en artikkel om at en tredjedel av massemordere er psykisk syke. Norsk Psykologforening opplyser om at ca. halvparten av befolkningen har en psykisk lidelse i løpet av livet. Med enkel hoderegning ser vi at massemordere ikke er mer psykisk syke enn befolkningen ellers, noe som Olsen-utvalgets rapport også støtter.

Denne artikkelen blir mer fordomspropaganda som sprer frykt i befolkningen

enn om nyansert fakta. Det nevnes ikke hvor mange massemordere som har allergi, eller generelt har en somatisk sykdom til sammenligning. Hvorfor ikke nevnt hvor mange av disse som har vært til behandling uten at det har gitt noen positiv effekt, men stikk motsatt? Når vi vet hvor mye psykofarmaka som blir gitt i behandling, er det sannsynlig at morderne her også har fått dette. Dempes symptomer med medikamenter, gjør det at mennesker kommer mindre i kontakt med seg selv, blir enda mer forvirret og kanskje fjernes også terskelen til å holde tilbake for å gå berserk. Med dette i tillegg ville artikkelen bidratt til opplysning og ikke stigmatisering.

Jan-Magne Sørensen
Styreleder i Hvite Ørn Norge
Interesse- og brukerorganisasjon for psykisk helse

Innlegget i Aftenposten under kort sagt 15.august

Fotograf: Ekaterina Saratovskaya

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683