Høringsuttalelse på forslag om MVA på alternativ behandling

Alternativ behandling yoga

Hvite Ørn har i august levert høringsuttalelse til Finansdepartementets forslag om merverdiavgiftsplikt ved omsetning og formidling av alternativ behandling, kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling, saksnr. 19/ 2280 22.06.2020. Hvite Ørn fraråder på det sterkeste MVA på alternativ behandling. Vi skriver følgende i vårt høringssvar til Finansdepartementet:

«Om man velger å innføre merverdiavgift på alternative behandlingsformer, vil man ikke bare ta ifra de menneskene som i dag har fått mulighet til å bli friske ved hjelp av det alternative, men man vil også belaste det allerede sterkt belastede offentlige systemet med enda flere pasienter som vil bli medisinerte og med sterk sannsynlighet også ende som uføretrygdede. Kostnaden for å bruke alternative terapimetoder vil bli for høy for den enkelte, og man risikerer at tilbudene forsvinner på grunn av denne skattleggingen.»

Høringssvaret kan leses i sin helhet på Regjeringens side i PDF-format.

Bildet er fra morgenyogaen på Hvite Ørns samling på Venåshytta i Halden 2013.

Med vennlig hilsen
Jan-Magne Tordenhjerte-Sørensen
Leder

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683