Fellesaksjonen var i møte med Helse – og omsorgsdepartementet

møte med statssekretær Ellen Moen Rønning-Arnesen

Fellesaksjonen for medisinfrie behandlingsforløp i psykiske helsetjenester er Mental Helse, Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse, Aurora og We Shall Overcome – WSO og Hvite Ørn som står samlet bak kravet at det opprettes medisinfrie enheter i alle landets helseforetak.

I denne forbindelse ba vi om et møte med Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Hun hadde ikke anleding til å møte oss selv og tilbød oss å møte statssekretær Ellen Moen Rønning-Arnesen, seniorrådgiver Thor Rogan, seniorrådgiver Sjur Øverbø Andersen (storskjerm) og kommunikasjonsdirektør Mona Sæverud Higraff (storskjerm), noe vi valgte å takke ja til.

Vi kom med en sterk melding om at det er viktig at medisinfrie enheter blir med som en føring i den nye opptrappingsplanen og over til en personsentrert og rettighetsbasert tilnærming i tråd med internasjonale menneskerettigheskonvensjoner og CDPR, med vekt på brukermedvirkning og fritt og informert samtykke.
Vi leverte også våre innspill skriftlig, brevet kan leses her.

På bildet fra venstre Hildegun Flatabø, Aurora støtteforening, Grete Johnsen, WSO, Jan-Magne Tordenhjerte Sørensen, Hvite Ørn, Ingrid Matheussen, LPP, Thor Rogan, HOD, Ellen Rønning-Arnesen, HOD og Jón-Ágúst Einisson, Hvite Ørn.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683