Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Hvordan bli kjent med og trives i naturen, 10-11. juni

10. juni 2023 @ 10:00 - 11. juni 2023 @ 18:00

Denne gangen inviterer vi til kano- og overnattingstur. (Dere kan delta en bare en av dagene, eller begge også uten overnatting selvsagt)

Vi drar fra Hvite Ørns kontor i Astrids gate 34 i Sarpsborg, lørdag 10. juni kl 10. Regner med å være tilbake søndag 11. juni ca kl 18

Vi kjører samlet fra Sarpsborg til Børtevann der det er kanoutleie. Vi padler fra brua ved elveutløpet fra Børtevann og til fossen fra bekken opp til Langen. Der må kanoene bæres 50 meter opp til elven som går opp til Langen. (Vi hjelper hverandre). Med en gang vi kommer opp til Langen, er det en plass hvor vi kan slå leir, henge opp køyer og slå opp telt.

For dere som ikke er så fysisk aktive, eller ikke vil i kano, er det mulig å kjøre lengre inn, og gå til leirplassen, ca 1000 meter en vei. Det er også mulig å være med på deler av turen, om du ikke ønsker å overnatte. Ta gjerne med barna!

Her er en gylden mulighet til å praktisere det som dere lærte på de to første samlingene. Det er ved erfaring man husker hva man har lært, og virkelig forstår og blir kjent med naturen.

Grilling og matlagning på primus er det vi satser på. Drikke må hver enkelt ha med selv, da vannet i Børtevann og Langen har en del avrenning fra landbruket. Ta også med mat til måltider.

Hvite Ørn har primus, soveposer, liggeunderlag, hengekøyer samt telt til utlån for dem som ikke har eget utstyr. Man kan derfor velge om man vil ligge i telt eller hengekøye. Vi har også fiskeutstyr til utlån for dem som ikke har eget, om noen vil prøve fiskelykken. Meld i fra ved påmelding om du vil låne utstyr.

Det er godt dokumentert at det å drive fysisk aktivitet i naturen er helsefremmende og øker livskvaliteten. I tillegg vil vår mentale helse påvirkes positivt av naturopplevelser. Blant annet viser en større engelsk analyse fra universitetet i Essex at opphold i naturen i bare 5 minutter gjør deg i bedre humør og forsterker selvfølelsen. Rent fysiologisk ser man at frisk luft og sanseopplevelse i naturen beroliger nervesystemet. Når man er ute i naturen, kan mekanismene for en tilstand av velvære utløses.

Du trenger ikke å ha vært med på noe tidligere, for å være med her.

Påmelding til: melddeg@hviteorn.no

Dette er et opplegg som gis til dere gratis.

Vi ser frem til å se dere der!

Detaljer

Start:
10. juni 2023 @ 10:00
Slutt:
11. juni 2023 @ 18:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , ,

Sted

Hvite Ørns kontor
Astrids gate 34
Sarpsborg, Norge
+ Google-kart

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683