Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Bli med på septembertur til Soria Moria i hjertet av Telemark!

8. september 2022 @ 12:00 - 9. september 2022 @ 16:30

 

Hvite Ørn har gleden av å invitere med på tur til badstua Soria Moria i Tokke kommune. På vei frem passerer vi Lårdalstigen (800 moh.) med spektakulær utsikt utover Dalen og den langstrakte innsjøen Bandak. Vi parkerer der de fleste turgåere ender en heldagstur og nøyer oss med muligheten til å nyte utsikten og en kopp kaffe.

Vi passerer med bil ikke langt fra dette utsiktspunkt. Mulighet for en kaffepause her for den som vil.

Mye helse i ei badstue

Det er kjent at badstue kan hjelpe mot diabetes, høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Badstue kan forbedre treningskapasitet og blodårefunksjon, bidra til avgiftning, motvirker kreft, forbedrer huden og ha gunstige effekter på hjertet, hjernen og luftveiene. Tja, hva mer? Redusere depresjon, søvnvansker, reduksjon av smerter i muskel og skjelett (generell smertelindring). Redusert risiko for aldersrelaterte kognitiv svekkelse, demens og alzheimers sykdom. Badstue gir god avspenning og opplevelse av sydenvarme (varm inn til beinet).

Soria Moria gir oss orkesterplass til den vakre naturen i hjertet av Telemark fra ettermiddagssol, skumring til vakker lyssetting  i mørket. Badstuen vil med andre ord by på en estetisk nytelse! 

Effekten av kuldesjokk

Innsjøen Bandak gir mulighet til nok en aktivitet med enestående helsegevinst: «cold shock response». Kaldt vann lager en stressreaksjon som ser ut til å være veldig nyttig. Flere studier antyder at regelmessig isbading virker mot angst og depresjon. Kanskje er ikke vannet i Bandak rukket å bli ordentlig kaldt, men tilbyr en innledning til en isbadegruppe i hjemlige trakter?

Overnatting ved Totak i Rauland

Overnatting i Rauland i ei hytte/villa «med alt», inkludert utsikt utover innsjøen Totak.

Vi har felles middag og frokost – felles hygge. Målet med turen er å bidra til økt livskvalitet gjennom samvær og nye forfriskene opplevelser sammen. Velkommen!

Utsikt fra hytteleiligheten i Totak.

 

Avreise: torsdag 8. september klokka 12
Sted: Skøyen togstasjon v/Power
Retur: Fredag 9. september ca. klokka 15.30
Sted: Skøyen stasjon

PS: både avreisedag og ukedag kan endres på forespørsel. Vi ønsker å få med flest mulig interesserte! For nærmere spørsmål/mer informasjon og program, kontakt Jan-Magne T. Sørensen som også leder turen. Påmelding her.

Detaljer

Start:
8. september 2022 @ 12:00
Slutt:
9. september 2022 @ 16:30
Kategori for Arrangement:

Sted

Drammensveien 161
Drammensveien 161
Oslo, 0277 Norge
Telefon:
48184801

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle

Søk

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683