• Tid 18:00 - 20:30
  • Start dato 24. October 2018
  • Sted Batteriet, Fredensborgveien 24 A

Hvordan kan psykomotorisk fysioterapi være med å fremme autonomi, redusere psykisk lidelsestrykk og fremme helse?

Foredragsholder: Gro Cecilie Meisingseth Montarou

Gro Cecilie Meisingseth Montarou er spesialist i psykomotorisk fysioterapi og har jobbet i 28 år med psykiske helse i kommune- og i psykisk helsevern.

Montarou har undervist mye i tverrfaglig fora i fagfeltet psykisk helse og invitert til ulike organisasjoner som jobber for å bedre behandlingstilbud til mennesker som strever med psykiske lidelser. I foredraget vil hun fokusere på sammenhengen mellom kroppslige og psykiske reaksjoner og vil introdusere kroppsbevissthetsøvelser sammen med deltagerne (i sittende stilling). Mange mennesker holder ubevisst mye pusten, spenner muskler i kjeve, nakke, skuldre, brystkasse og rygg mm, som over tid kan gi smerteopplevelse i disse kroppsdeler men også forårsake vondt i magen, høyt blodtrykk og hode mm.  Dette automatiserte kropps-/ psykiske forsvar, virket en gang som reelt forsvar mot vanskelige følelser-/tanker og situasjoner, men etter hvert tapper bare dette vante kroppsforsvaret menneske til å realisere sine ønsker. Under foredraget presenteres noen øvelser, som er gode til å bruke for fort å roe seg ned, samtidig en refleksjon rundt forståelse av kroppssignaler, som også er en viktig informasjon om hvordan en selv har det (hvilke grenser, hva lyst til og behov for). Mange med psykiske lidelser strever også med kroppsangst, trenger behandling for dette for å redusere smerte, øke sitt handlingsrom og hjelp til å begrense eller slutte å bruke psykofarmaka.

Montarou er opptatt av å påvirke myndighetene til i større grad å tilby medisinfrie alternativ i psykisk helsevern, og at unge og voksne får mer valgfrihet i forhold til behandlingstilbud og tilbys et større spekter av tverrfaglig behandling. Hun mener at målgruppen unge og voksne som strever med psykose, kan ha stor nytte av profesjonell kroppsterapi og få tilpasset fysisk aktivitet med vekt på personlig interesse og bevegelsesglede. Etter personer har avsluttet behandling i psykisk helsevern bør kroppsterapi og fysisk aktivitet også følges opp i kommunen. Kroppsterapeutiske kompetanse, fysisk aktivitet og terapeutisk berøring bør også tilbys for å unngå tvangsbehandling.

Vi serverer kaffe, te og litt å bite i.

Ser frem til å møte dere!

Gro Cecilie

Påmeldingskjema her.

Sted: Batteriet, Fredensborgveien 24 A
Tid: Onsdag 24.10.18 kl. 18.00 – 20.30
Pris: Gratis