• Tid 18:30 - 20:30
  • Start dato 28. February 2019
  • Sted IOGT Lokalet Fremtiden, Pellygata 70

Hvite Ørn Østfold har gleden av å invitere til kurs med mulighet for egenutvikling gjennom bevegelse, trommer og lyd i Sarpsborg

Hva er forbindelsen i livet?

Rytme, dans og lyd er nært forbundet med liv, og det er denne forbindelsen dette kurset handler om. Vi bruker spesialiserte metoder som TaKeTiNa og Biodanza, og dette flettes sammen med både trommesirkler og gongbad. En fellesnevner er at alt dette er direkte måter å lære på. Det er metoder der erfaringen i seg selv skaper nye mønstre for forståelse, valg og bevegelse. Det som er unikt i denne kursrekken med dans, tromming m.m. er at vi aktiverer ulike deler av oss selv. Forståelse av forbindelsen mellom de forskjellige delene av oss selv, er en nøkkel til forbindelsen med livet!

Du trenger ikke forkunnskaper for å delta på dette kurset. Der vi bruker rytmeinstrumenter er du velkommen til å ta med eget, eller du kan låne gratis.

Se video om Biodanza her.
Se video om Taketina her.

Mer om metodene er beskrevet lenger ned på siden.

Kurset er ukentlig på torsdager i Fremtiden (IOGTs lokale), Pellygata 70 i Sarpsborg. Se kart her.

Datoer

– 28. februar, biodanza
–  7. mars, taketina og trommesirkel
– 14. mars, biodanza og tromming
– 21. mars, fullmåne, gongbad og tromming (åpent for alle)
– 28. mars, taketina
–  4. april, tromming i naturen
– 11. april, biodanza

Klokkeslett: 18.30 – 20.30

Kurset fortsetter etter påske med ny kursrekke.

Pris hele serien 1800 kroner. Vil du først prøve hva dette er før du melder deg på hele kursrekken? Da kan du betale 500 kroner for de to første gangene 28. feb. og  7. mars. Så betaler du 1300 kroner for de resterende 5 gangene. Medlemmer av Hvite Ørn får kurset subsidiert og betaler halvparten av disse prisene. Du kan bli medlem av Hvite Ørn her.

NB! PÅMELDINGSFRIST: 21. FEBRUAR
Klikk her for påmeldingsskjema

Om kursholder Mikael Khei

Mikael er født i Sarpsborg, han jobber som spesialpedagog på Askim videregående skole ved siden av kursvirksomheten. Han er sertifisert lærer både innen biodanza og taketina i tillegg til å være NLP Master Practitioner. Mikael skaper et trygt rom der det er rom for lekenhet og dybde.

Om metodene:

Trommingen er lett å følge. Vi trommer mye i stor gruppe og noe i mindre grupper. Alle får individuell oppfølging. Noe av trommingen er som avspenning, og har funksjon som en trommereise. Noe er i par som helbredende tromming. Noe er også meditative rytmiske bevegelser, der tromming og stemme sammen vil forankre det rytmiske som en kroppslig opplevelse.

Biodanza er dans der emosjonelle opplevelser og mellommenneskelig kontakt er helt sentralt. Musikken er nøye valgt ut for å støtte følelsen i dansen, dette gir også en god ramme for å møte andre i samme stemning. Det gir skikkelig fine møter! Noen danser er alene, noen i små grupper og noen med hele gruppen sammen.

TaKeTiNa er kort fortalt «en helt ny erfaring», «noe jeg aldri har opplevd maken til», «på en underlig måte er det både kjent og fylt av overraskelser» Dette er hvordan deltagere ofte snakker om sin første TaKeTiNa erfaring. TaKeTiNa er vanskelig å beskrive, men lett å erfare. Nesten alle som har deltatt kjenner igjen beskrivelsen av en «indre opplevelse av å komme hjem». TaKeTiNa bringer deg i kontakt med din dypeste væren.

TaKeTiNa gir en genuin rytmisk erfaring som også vekker musikken i deg. Selv de som tror de har null musikalsk erfaring, eller talent, kan ha dette som en veldig god opplevelse. Direkte og aktiv deltagelse i musikk gir en forsterket opplevelse av å leve, men TaKeTiNa tilbyr mye mer! Det handler om fysisk og mentalt velvære, om dine følelser, din intuisjon og din vitalitet.

Vi lever i en verden av motsetninger: Inside/ utside, godt/ vondt, sårbarhet/ feighet, trygghet/usikkerhet. Fra å veksle mellom disse hjelper taketina deg til å tillate at begge deler er der samtidig. Dette gir deg den fleksibiliteten du trenger for å bevege deg mykt og dypt inn i rytme,- og i livet. TaKeTiNa er et speil som viser deg blokkeringer du har i din væremåte. Samtidig er det et verktøy som lar deg transformere disse blokkeringene. TaKeTiNa er en moderne vei for utvikling av kreativitet og intuisjon, indre ro, mental styrke, balanse og empati. Alle indre kvaliteter som det er et desperat behov for i dagens overstressede verden.

En video til om TaKeTiNa

Velkommen!

Arrangementet ligger også på facebook