Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Lanseringsfest for Hvite Ørns Recovery-veileder for psykose

26. oktober @ 18:00 - 21:00

Vi har gleden av å invitere til lanseringsfest på Litteraturhuset den 26. oktober kl. 18:00. Dette for å presentere vår «Recovery-veileder for psykose. En medikamentfri tilnærming.» Vi i Hvite Ørn er stolte av veilederen vår, og anser det å fullføre den som det viktigste arbeidet vi har gjort så langt i 2020.

Veilederen er en erfaringsbasert manual for hvordan man kan håndtere psykose uten bruk av medikamenter. Prosjektet har blitt utarbeidet med midler fra Stiftelsen Dam. Vi har intervjuet medlemmer og andre mennesker som selv har erfart å leve gjennom en eller flere psykoser uten medisiner. Vi går nærmere inn på hva som har hjulpet, enten det være seg idrettspsykologi, terapi, fysisk aktivitet, opphold i naturen, musikk, støtte fra venner eller familie, lære seg å leve med en utvidet tanke- og sanseverden, bruke verktøy for å regulere følelser eller å uttrykke seg kreativt. Vi tar opp temaer som traumeforløsning samt hypotesenes og begrepenes makt og avmakt, for å nevne noe. Ikke minst diskuteres potensialet for psykose som en helbredelsesmekanisme i seg selv. I tillegg til å basere oss på erfaringer, har vi hentet stoff fra litteratur som vi mener støtter vårt ståsted.

Hvite Ørn ser gjennom sitt arbeid at behovet for denne informasjonen er stort. Vi møter stadig mennesker som opplever å bli krenket i behandlingen, som har enorme plager på grunn av medisinbruk, som ikke blir lyttet til eller forstått, eller som rett og slett ikke får den hjelpen de trenger. Dette jobber vi for å gjøre noe med.

Etter presentasjoner fra noen av bidragsyterne, vil det bli mulighet for publikum å stille spørsmål og komme med innspill. Det blir servering av kaffe, te, vann og kake. Vi har begrensede plasser, så dersom du ønsker å delta på lanseringsfesten, er det påmelding innen 1o. oktober 2020.

Påmelding her

Hjertelig velkommen!

Hilsen Nora, Jon Agust og Jan-Magne
Medlemmer av arbeidsgruppa

Detaljer

Dato:
26. oktober
Tid
18:00 - 21:00

Sted

Litteraturhuset
Wergelandsveien 29
Oslo, 0167 Norge
+ Google-kart

Snarveier

Sosiale medier

Gavekonto: 1503.75.65374

Vipps: #13683